Over de EquiGroomer

Rechtstreeks vanuit de U.S.A. nu ook leverbaar in Nederland, de EquiGroomer.


Maak vandaag nog kennis met de EquiGroomer, welke gegarandeerd je nieuwe, favoriete borstel wordt.
De EquiGroomer heeft zijn ontwerp te danken aan het traditionele poetsblok. Origineel is de EquiGroomer ontworpen voor het gebruik op paarden, maar het is al snel gebleken dat de borstel ook zeer effectief is voor honden, katten en alle andere dieren welke verharen.
In tegenstelling tot de meeste borstels op de markt, pakt de EquiGroomer de haren niet bij de basis, maar bij de eindes. De vaste haren worden hiermee niet beschadigd en de huid van het dier zal ook niet beschadigd worden. Het blad is zo ontworpen dat het veilig is voor het dier, ongeacht hoe vaak de borstel gebruikt wordt.


De EquiGroomer is leverbaar in 2 formaten, Large (9-inch) en Small (5-inch) en 8 verschillende kleuren.
De Large heeft een lengte van ongeveer 24 centimeter en is vooral geschikt voor het gebruik bij paarden. De small is ongeveer 13 centimeter en is beter geschikt voor honden en katten, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden bij paarden, bijvoorbeeld voor de lastige plekjes.


Onze tips
Om te zorgen dat de EquiGroomer zo lang mogelijk mee gaat, hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. 
In principe is de EquiGroomer een zeer duurzaam product en zal lang mee gaan. Natuurlijk is de mate en manier van gebruik een belangrijke factor in de levensduur van de EquiGroomer.

- Bewaar de EquiGroomer op een schone, droge plaats. Laat hem niet buiten in de regen liggen, of tussen vochtige / natte spullen. Water en vocht kan zowel het hout als het blad van de EquiGroomer aantasten.
- Zit er veel zand op de vacht van het paard? Wij raden aan eerst het zand er af te borstelen met een standaard borstel met harde haren. Zand zorgt er voor dat het blad van de EquiGroomer sneller bot zal worden. Het voordeel hiervan is dat een blad met wat bottere tanden uitermate geschikt is om bijv. haar van zadeldekken te verwijderen.
- Het wordt sterk afgeraden de EquiGroomer met water schoon te maken. Dit kan ervoor zorgen dat het blad gaat roesten. Om de EquiGroomer schoon te maken is het voldoende deze af te borstelen met een borstel of af te doen met een schone doek.


Bij juist gebruik zal de EquiGroomer gegarandeerd meerdere seizoenen mee gaan.


Ben je niet tevreden over de EquiGroomer? Wij geven een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.Deze video van onze Duitse partners laat zien hoe de EquiGroomer werkt!